Sådan Vækker du Væggene til Live i Stuen

Et hjem skal gerne være et sted, hvor man føler sig hjemme. Det betyder, at hjemmet skal have et personligt udtryk. Hvis ens hjem er sterilt, og mest ligner noget fra et IKEA-katalog, så er det ikke særligt hjemligt. Der mangler en sjæl, på en eller anden måde. Man kan selvfølgeligt sagtens føle sig godt tilpas i sådan et upersonligt hjem: men det vil ikke være det samme. Man vil stadig længes efter et sted, hvor man virkeligt føler at man kan slappe af, og bare være helt sig selv. Vores omgivelser har i høj grad indflydelse på, hvordan vi har det, og hvad vi føler er acceptabelt. Når vores hjem er personligt, så føler vi at det er okay, at være helt os selv. Vi behøver ikke at lægge låg på os selv, eller prøve at imponere andre mennesker. Derhjemme kan vi bare slappe helt af, og give fuld los for vores personlighed.

Det store spørgsmål er selvfølgeligt, hvordan man gør sit hjem personligt. For nogle mennesker kommer det ganske naturligt, og de behøver ikke engang at tænke over det. De er knap nok flyttet ind i deres nye hjem, før det er fyldt med pynte-genstande og personlige træk. For mange af os andre, kan det dog godt virke som mystisk trolddom. Hvordan gør man sit hjem personligt, hvis det ikke er noget, der falder én naturligt? Jeg fandt en løsning der virkede for mig, og jeg håber at den også kan virke for dig.

Jeg konkluderede, at det vigtigste ved et personligt hjem var, at det ikke var upersonligt. Det betyder at jeg ikke behøver at tænke alt for meget over, hvad min egen personlighed er, og hvordan jeg bedst får det til udtryk. Jeg kan i stedet starte med en meget mere simpel opgave: hvordan undgår jeg, at mit hjem er upersonligt? Det handler ganske enkelt om, at gå imod strømmen. Gør noget i dit hjem, der er anderledes, og det vil helt automatisk få en form for personlighed. Ved at lade din intuition guide dig til, hvilke anderledes elementer du foretrækker, vil din personlighed også helt automatisk blive inkluderet.

De fleste stuer har vægge, der er helt glatte. Det har været standarden i mange år, og det er også de typiske vægge i IKEA-kataloget. Så jeg valgte at købe noget jotun kalkmaling, så jeg kunne vække væggene i stuen til live. Kalkmaling giver nemlig et mere rustikt udtryk, og det er noget der virkeligt skaber en hyggelig atmosfære. Jeg log min intuition fortælle mig, hvilken farve kalkmaling jeg skulle vælge.

Resultatet var langt bedre, end jeg overhovedet kunne have forestillet mig. Min stue føles langt mere hjemlig og hyggelig nu, hvor væggene er malet med kalkmaling. Hvis det lyder som noget for dig, så giv det en chance!