Sådan spiller du med sandjern på din golfbane

En af de mest frustrerende ting ved golf kan være at blive fanget i et hul med meget sand. Heldigvis findes der en type golfkølle, der er perfekt til at hjælpe dig ud af disse situationer. Vi taler selvfølgelig om sandjern.

Hvordan er sandjern?

Sandjern er en type af golfkølle, der er designet til at hjælpe dig ud af sandet. De fleste sandjern har en bred base, så de nemmere kan få bolden til at komme op ad sandet, og de har et kort skaft, så de er lette at styre.

Når du skal spille med et sandjern, så er det vigtigt, at du tager det helt roligt. Du skal ikke prøve at slå så hårdt, som du kan, for så risikerer du, at køllen glider over hullet i sandet. I stedet skal du fokusere på at ramme hullet med den øverste del af køllen. På den måde vil køllen løfte sig selv op af sandet og få bolden ned i hullet. Det kan være en god idé at øve sig med et sandjern, inden du skal spille en rigtig kamp, så du er sikker på at kunne håndtere presset.

Hvilke andre jern skal du også lære at kende?

Der findes mange flere typer af jern end bare sandjern. At lære at mestre alle disse jern er ikke bare noget, der kan gøre dig til en bedre spiller; det kan også gøre spillet mere sjovt og udfordrende. Den nok vigtigste jern er det såkaldte pitching wedge, som bruges til at spille lange afleveringer. Det kan være en god idé at have et pitching wedge med, da det er et af de mest alsidige jern. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være lidt svært at styre, så det kan være en god idé at undgå at spille pitching wedge, når du står i et hul med meget sand. Pitching wedge bliver ikke just nemmere at spille, hvis du er ved et hul, hvor der er en sø, eller hvor der er et stort træ i vejen for bolden.

Hvor kan de købes?

Du kan købe sandjern på mange forskellige golfbutikker. Mange golfbutikker har allerede et stort udvalg af de forskellige typer af sandjern, men du kan også købe dem på nettet. På nettet er der mange forskellige golfbutikker, der har et stort udvalg af sandjern, og mange af dem har også nogle gode tilbud.