Sådan skaber du overskud i hverdagen

Et rent og overskueligt hjem kan være altafgørende for din hverdag, og selvom du ofte er tilbøjelig til at springe oprydningen og rengøringen over, bør du afsætte minimum én dag om ugen til at få ordnet de mest basale og praktiske gøremål. Et rent hjem er nemlig nøglen til en overskuelig hverdag, og din trivsel og velvære afhænger i høj grad af, at du føler dig veludhvilet og glad, når du forlader dit hjem. Rengøring og oprydning står sandsynligvis ikke øverst på listen over ting, som du elsker at gøre, men hvis du nu kunne effektivere processen, gøre det sjovere og lettere at gøre rent, ville du muligvis være mere tilbøjelig til at sørge for et rent og ryddeligt hjem.

Organiseret rod, roder ikke

Når man skal forsøge at gøre sit hjem mere rengørings- og oprydningsvenligt kræver det først og fremmest, at du har mulighed for at opbevare dine ting i systemer og reoler. Entreen eller forgangen er ofte en af de rum, hvor det roder mest, fordi vi har en tilbøjelighed til at smide vores ting overalt, når vi kommer hjem.

Vil du gøre entreen overskuelig, bør du derfor anskaffe dig en skohylde, som du placerer hele familiens sko på. Du kan både vælge en åben eller lukket skohylde, og det kommer helt an på, hvad der fungerer bedste for dig.

Vælger du en åben skohylde, vil det være nemt for jer at finde jeres sko samt danne jer et overblik over, hvilke sko der går til dagens outfit. Vælger du en lukket skohylde, virker det meget mindre rodet og giver rummet et rent og overskueligt udtryk.

Ikke desto mindre er en skohylde et rigtig godt sted at starte, når du vil forsøge at skabe mere overskud i din hverdag, det skal nemlig være nemt og hurtigt at kunne stille sine sko på plads.

Uanet hvilket rum, du forsøger at skabe organiserede løsninger i, har et godt opbevaringssystem en meget stor betydning for, hvordan du tilgår rengøringen og oprydningen af dit hjem. Sørg derfor for at have udstyret i orden, hvis du vil skabe en nem og overskuelig hverdag.