Kunstige Blomster kan Være Bedre for Miljøet

Vi kan ikke længere ignorere de negative effekter, vores opførsel har på vores planet. Det er blevet helt og aldeles tydeligt, at vores nuværende tilgang ikke er holdbar. Når vi lukker CO2 og andre ting ud i atmosfæren, så bidrager det til drivhuseffekten. Solens stråler ?fanges? altså af atmosfæren, når de reflekteres væk fra jordens overflade, og sendes på den måde tilbage igen. Det betyder, at jorden og atmosfæren varmes op. Jo flere drivhusgasser der er i vores atmosfære, jo højere bliver temperaturen.

Det er dog ikke bare varmen i sig selv, der er et problem. Det er følgevirkningerne af en højere gennemsnitstemperatur, der er virkeligt problematiske. Når temperaturene stiger, så begynder isen på nord- og sydpolen at smelte. Der er virkeligtmeget is på polerne, og når det smelter, så øges vandstanden i verdenshavene. Det betyder, at områder der før var land, nu bliver oversvømmet og dækket med vand. Vandet fra isen er desuden ferskvand, og ikke saltvand, hvilket fører til andre forandringer. Der er eksempelvis risiko for, at golfstrømmen vil tage indflydelse, hvilket kan føre til ekstreme vejrfænomener verden over. Vi står altså overfor en krise, og vi er nødt til at gøre noget, hvis vi skal nå at stoppe det.

Vi skal dog samtidig tænke os godt om. Det er nemlig en avanceret proces, og man kan derfor meget let drage fejlkonklusioner. Det er eksempelvis alment kendt, at olie er en af de store klimasyndere. Vi graver olie op af jorden, og bruger den til alt fra plastikproduktion til brændstof. Når vi brænder olie af, så udledes der en helt masse CO2 og andre giftige ting til atmosfæren. Vi arbejder altså på, at skære ned for vores brug af olie. Samtidig arbejder man hårdt på, at plante flere træer og lignende rundt omkring i verden. Træer og planter suger nemlig CO2 til sig, og kan dermed sænke mængden af CO2 i atmosfæren.

Så hvad er der at misforstå der? Hvis man kigger lidt for overfladisk på det, så kan man hurtigt komme til at tro, at rigtigeblomster er det miljørigtige valg, når man pynter sit hjem. Det naturlige er trods alt det bedste, ikke? Og plastik er jo lavet af olie, hvilket er noget skidt? Men nej: det er lige omvendt.

Når først blomsterne er kommet i en buket, så er de ikke i live mere. Det betyder at de ikke optager CO2. Der dannes derimod CO2 når de begynder at falme. De er desuden ikke særligt flotte at se på, når først de er visne. Derfor er man nødt til at købe nye blomster med jævne mellemrum. Alt fra produktion til transport af blomster og andre materialer involverer udledning af drivhusgasser.

Køber man derimod kunstige blomster, så løser man faktisk alle disse problemer. Kunstige blomster er ganske vist lavet af plastik, der er et olie-produkt. Men det gør ikke noget! De problematiske gasser frigives nemlig kun ved afbrænding: og der er jo ikke nogen grund til, at brænde dine kunstige blomster. En buket med kunstige blomster holder sig desuden flot for evigt: og du behøver derfor ikke at købe nye blomster hele tiden. Kunstige blomster kan altså sagtens være bedre for miljøet, end det naturlige alternativ!