Guide: Sådan bliver du god til det med vin

Er du ikke den store ekspert på vin? Kunne du egentlig godt tænke dig at blive bedre til at servere, drikke og kende til vin, men du ved ikke hvor du skal starte? Måske føler du at det der med at drikke vin, er meget voksent. Du har måske en ven eller to, som altid har noget at sige om hvidvinen der serveres, og som altid er i stand til at servere en god flaske vin hvornår end det skal være. Sådan bliver du også god til, det der med vin. 

Du skal hoste et dinnerparty, og du har inviteret alle dine yndlings-venner og veninder. Du har helt styr på menuen, og du føler dig egentlig klar til dagen hvor dine gæster kommer. Men, du mangler én ting. Vinen selvfølgelig. Du har ingen anelse om hvilken vin du skal servere, og du har ikke selv den store smag for vin. Skal det være rødvin, hvidvin eller rosé, og hvad, hvornår og hvordan?

Step 1 – lær selv at elske vin

Hvis du gerne vil blive god til at udvælge og servere vin, er det en god start hvis man selv elsker vin. At vænne sig til at drikke vin, kan være en længere tilvænningsperiode, men i de fleste tilfælde handler det om at prøve sig frem efter forskellige smagsnuancer, og vænne sig til smagen af vin. I starten er den måske lidt sur eller bitter, alt efter om det er hvidvin eller rødvin, men mange lærer det med årene, så det kan du sikkert også. 

Step 2 – find en god vinforhandler til at hjælpe dig

Et super godt råd til dig som gerne vil servere god vin for dig selv eller dine gæster, er at finde en god vinforhandler som kan hjælpe dig med at udvælge vine. Forhandleren bør have et stort udvalg af vine i flere forskellige prisklasser, samt mange forskellige smagsnuancer, både hvidvine, rødvine og rosé.

Step 3 – hav altid lidt på lager

Når du begynder at finde nogle vine som du godt kan lide, og som du synes passer godt til dit behov, kan det være en god idé at have et lille forråd. På den måde kan du altid diske op med en god vin, når der er brug for det.